esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Estudiants de Moçambic aconsegueixen el títol de doctor, en el marc de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)


Alexandre Dinis Zavale, Leonel Antonio Simila i Filipe Rui Baloi han defensat les seves respectives tesis doctorals al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Els tres investigadors s’han pogut doctorar gràcies a l’ajut del Programa de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària obtingut per la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)

Bellaterra / Maputo (Moçambic), 04-12-2019. Els investigadors i professors de l’Escola de Jornalismo de Maputo (Moçambic) Alexandre Dinis Zavale, Leonel Antonio Simila i Filipe Rui Baloi han defensat les seves respectives tesis doctorals al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB) aquesta tardor. Tots tres projectes, dirigits per membres de l’InCom-UAB, s’han desenvolupat en el marc de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB) a partir del Programa de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària.

Enric Marín, professor titular del Department de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB), ha dirigit la tesi Las relaciones entre radios comunitarias y municipios como estrategia de gestión municipal compartida. Estudio de caso de los municipios de la Ciudad de Chimoio, de la Villa de Sussundenga y las radios comunitarias de Sussundenga y Gesom, d’Alexandre Dinis Zavale. Aquesta va ser defensada el 14 de setembre.

Les altres dues tesis van ser defensades l’11 de novembre. Maria Corominas, professora titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB), ha dirigit el treball de Filipe Rui Baloi, La digitalización de la televisión por ondas en Mozambique. El papel de televisión de Mozambique en el proceso (2006-2017). L’investigador Leonel Antonio Simila va defensar el projecte El papel de radio en Mozambique en la democratización en el contexto multiétnoco: El caso de radio Moçambique delegaçao de Nampala. Aquesta última va estar dirigida per la professora titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB) María Dolores Montero.

Aquesta activitat consolida els vincles acadèmics entre la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB) i l’Escola Superior de Jornalismo de Maputo, vigents des de 2012. L’any 2018, Ernesto Nhanale va ser el primer investigador en defensar la seva tesi doctoral en el marc d’aquesta cooperació.


Fotografia: Alexandre Dinis Zavale, en l’acte públic de defensa de la seva tesi doctoral (copyright: Càtedra Unesco de Comunicació InCom-UAB).


Accés als resums de les tesis doctorals:

Resum tesi doctoral – Zavale, Alexandre Denis (2019): Las relaciones entre radios comunitarias y municipios como estrategia de gestión municipal compartida. Estudio de caso de los municipios de la Ciudad de Chimoio, de la Villa de Sussundenga y las radios comunitarias de Sussundenga y Gesom. Bellaterra: Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Director de la tesi doctoral: Enric Marín Oto. Data de defensa: 14-09-2019.

Resum tesi doctoral – Baloi, Filipe Rui (2019): La digitalización de la televisión por ondas en Mozambique. El papel de televisión de Mozambiquen en el proceso (2006-2017). Bellaterra: Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Directora de la tesi doctoral: Maria Corominas. Data de defensa: 11-11-2019.

Resum tesi doctoral – Simila, Leonel Antonio (2019): El papel de radio en Mozambique en la democratización en el contexto multiétnoco: El caso de radio Moçambique delegaçao de Nampala. Bellaterra: Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Directora de la tesi doctoral: María Dolores Montero. Data de defensa: 11-11-2019.


Notícies relacionades:

Web InCom-UAB (19-07-2019): “Un projecte de cooperació de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB) rep finançament de la Fundació Autònoma Solidària”

Web InCom-UAB (19-09-2017): “Ernesto Nhanale, autor de la primera tesi doctoral en el marc de la col·laboració amb l’Escola Superior de Jornalismo de Maputo”


Enllaços d’interès:

Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)

Fundació Autònoma Solidària

Escola Superior de Jornalismo de Maputo (Moçambic)  
 
Wisem Mahi, de la universitat pública algeriana de Tlemcen, inicia una estada de recerca al nostre centre
Wisem Mahi està realitzant la seva tesi doctoral sobre el tractament de la premsa espanyola del procés català. Gràcies a una ajuda del Ministeri d’Educació i Investigació Científica de la República Algeriana Democràtica i Popular, realitzarà una estada al nostre centre de set mesos de durada
Amparo Huertas Bailén, ponent invitada a la Conferència Amics UAB sobre igualtat LGTBI, a la Biblioteca de Rubí, el 22 de gener
Es tracta d’una activitat organitzada per l’associació Amics UAB, l’Ajuntament de Rubí i la Biblioteca municipal de Rubí. Forma part del cicle de conferències “Universitat Opina”, amb l’objectiu de “donar a conèixer l’opinió de la comunitat universitària catalana sobre qüestions que afecten la vida dels ciutadans”
La comunicación viva. Reflexiones desde y para las ciencias sociales, nou eBook de l’InCom-UAB Publicacions
Vivian Romeu és l’autora de La comunicación viva. Reflexiones desde y para las ciencias sociales, nou eBook publicat per l’InCom-UAB Publicaciones. Vivian Romeu és doctora en comunicació por la Universidad de La Habana (Cuba). Actualment és professora i investigadora de la Universidad Autónoma de la Ciudad de México. S’ha especialitzat en art, teories de la comunicació, interculturalitat, estètica de la recepció, semiòtica i anàlisi del discurs
Carme Ferré Pavia i Anna Nogué Regàs publiquen una segona edició, revisada, del Llibre d’estil de l’ACN
La primera edició es va publicar l’any 2010 a l’Editorial UOC. Aquesta segona edició, a càrrec de l’editorial Saldonar, ha suposat una revisió acurada, per adaptar-se a les necessitats més recents, fruit de l’evolució de l’exercici periodístic a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), una agència pública que treballa amb continguts escrits, audiovisuals i multimèdia
L’InCom-UAB us desitja bones festes i un any 2020 ple d’il·lusions
L’InCom-UAB us desitja bones festes i un any 2020 ple d’il·lusions.
El InCom-UAB os desea felices fiestas y un año 2020 lleno de ilusiones.
O InCom-UAB deseja-lhes felizes festas e um ano 2020 chieo de ilusões.
InCom-UAB wishes you Season's greetings and a new year 2020 full of illusions.
@incomuab
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat