esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Cinto Niqui, Premi Nacional de Comunicació en la categoria de radiodifusió


L’investigador de l’InCom-UAB ha estat distingit, en la categoria de radiodifusió, pel programa 'L’Altra Ràdio' de Ràdio 4, creat fa 40 anys i del qual ell n’és el director des de l’any 1985. L’acte de lliurament dels premis serà el 13 de novembre al Palau de la Generalitat, en una cerimònia presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra

Bellaterra / Barcelona, 06-11-2019. La Generalitat de Catalunya ha concedit el Premi Nacional de Comunicació 2019, en la categoria de radiodifusió, al programa L'Altra Ràdio, dirigit i presentat pel periodista Cinto Niqui, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB), des de l’any 1992; investigador del grup consolidat de recerca Grup Internacional d'Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB), des del mes d’abril de 2019; i un dels autors i impulsors del “Manifest en favor de la creació d’un Museu de la ràdio a Barcelona”.

El jurat dels premis ha destacat el paper singular que té aquest programa de Ràdio 4, que enguany celebra el 40è aniversari i que s’ha convertit en el magazine amb més anys d’emissió de la radiodifusió catalana, i una trajectòria que supera ja les 2.300 emissions. Per als membres del jurat, aquest programa “continua apostant per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions. Cinto Niqui, amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l’ús i l’impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social”.

La Generalitat de Catalunya va crear aquests Premis Nacionals l'any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. Per a aquesta edició 2019 també ha distingit la sèrie Merlí (categoria televisió), el periodista Ramon Besa i Camprubí (categoria premsa); el diari Crític (categoria mitjans d’arrel digital), Grup Segre (categoria comunicació de proximitat) i Jaume Alemany Gas (categoria publicitat). Paral·lelament, el jurat també ha decidit concedir dues mencions honorífiques: una a Tomàs Alcoverro, per la seva llarga trajectòria com a corresponsal de La Vanguardia a l’Orient Mitjà, i l’altra a la productora Mediapro, pel seu lideratge en el sector audiovisual europeu.

Procedència de la fotografia: www.uab.cat


Per a més informació:

Nota de premsa Generalitat de Catalunya

Web ‘L’Altra Ràdio’ de Ràdio 4

Entrevista de Cinto Niqui a l’OCC InCom-UAB (05-03-2019): “La propera revolució radiofònica serà a l’àrea de la producció de continguts”  
 
Presentació de l’Informe de la comunicació a Catalunya 2017-2018, el 17 de desembre, a les 17.30h, al Palau Robert, a Barcelona
Aquesta publicació col·lectiva biennal arriba a la seva desena edició, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Naturgy durant tota la seva trajectòria. Els investigadors Marta Civil i Serra (InCom-UAB) i Bernat López (URV) han estat els editors d’aquesta obra
Estudiants de Moçambic aconsegueixen el títol de doctor, en el marc de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)
Alexandre Dinis Zavale, Leonel Antonio Simila i Filipe Rui Baloi han defensat les seves respectives tesis doctorals al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Els tres investigadors s’han pogut doctorar gràcies a l’ajut del Programa de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària obtingut per la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)
Amparo Huertas Bailén participa en el V Congreso Nacional TMIC-AEIC (UMU)
La directora de l’InCom-UAB va participar en la mesa plenària “Teories i mètodes alternatius no hegemònics de la investigació en comunicació” en el marc del V Congreso Nacional de la Sección Teorías y Métodos de Investigación de la Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC), celebrat els dies 21 i 22 de novembre de 2019 a la Universidad de Murcia (UMU)
Miquel de Moragas i Spà rebrà un dels premis Amics de les Biblioteques UAB (2019)
El reconeixement al fundador i primer director de l’InCom-UAB se celebrarà durant la festa anual AmicsUAB, el dijous 28 de novembre, a les 19 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona. L’entiat AmicsUAB i les Biblioteques de la UAB han decidit concedir aquesta distinció a Moragas i Spà, pel valor del seu fons bibliogràfic i documental, cedit recentment a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General (UAB)
Membres de l’InCom-UAB participen en el XI Congreso Internacional Latina de Comunicación Social
José Luis Terrón, director de l’SCOMlab InCom-UAB, i Lydia Steinbrüggen, doctoranda adscrita a l’InCom-UAB, participen en el XI Congreso Internacional Latina de Comunicación Social, que es desenvoluparà del 2 al 5 de desembre a La Laguna (Tenerife)
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat