esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
José Luis Terrón, coordinador del llibre ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación


José Luis Terrón, director d’SCOMlab InCom-UAB, és un dels coordinadors del llibre ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación, juntament amb Daniel Catalán, de la Universidad Carlos III, i Carmen Peñafiel, de la UPV/EHU. A l’obra també participen dos investigadors més de l’InCom-UAB: Flor M. Ramírez Leyva i Leonardo Moggia

Bellaterra/Madrid, 12-06-2019. L’obra ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación, coordinada per José Luis Terrón, director d’SCOMLab InCom-UAB i professor titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (UAB), Daniel Catalán (Universidad Carlos III) i Carmen Peñafiel (UPV/EHU), compta amb la participació d’un total de 37 investigadors de diversos països i ha estat editada per l’Editorial Aranzadi, del grup Thomson Reuters. L’obra està estructurada en 21 capítols, dividits en tres parts: Comunicació, ètica i formació en salut; Comunicació en Salut Pública i comunicació en risc; i Comunicació de les malalties cròniques i de les malalties infeccioses.

Com es recull al llibre, la comunicació en salut és un fenomen molt complex i aquesta complexitat només pot ser compresa a través d’un abordatge multidisciplinari. Per aquest motiu, aquesta obra ha estat escrita per experts i expertes de tots els àmbits professionals de la comunicació i salut, procedents de nombrosos països. En aquest sentit, l’objectiu principal és compartir aquests coneixements, així com les bones pràctiques desenvolupades per posar-les al servei de la societat.

La informació sobre salut en els mitjans de comunicació convencionals i digitals adquireix cada vegada major importància a la societat actual. D’una banda, les investigacions en l’àmbit de la comunicació i la salut tenen major repercussió social. Igualment, la ciutadania mostra interès per polítiques sanitàries, avenços científics, hàbits saludables, etètera. En aquest àmbit informatiu i sanitari flueixen continguts amb certa ‘discrepància’ i ‘desconfiança’ per la societat, com el lobby anti-vacuna i les fake news.

Aquest llibre adquireix un valor diferenciador per abordar una especialitat de la comunicació, per periodisme i la salut pública. Les especialitats exigeixen una màxima rigorositat en la generació de coneixements i precisen d’un fonament científic que pugui aportar recomanacions basades en l’evidència. Per això, s’aborda l’àrea de la comunicació en salut des de les seves diverses perspectives, incloent estudis teòrics i experimentals dels processos de comunicació i salut, proposant vies d’aplicació a individus, grups, organitzacions, comunitats i societats específiques, tant en els àmbits de la comunicació interpersonal com de masses.

A ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación, juntament a José Luis Terrón, hi particpen dos investigadors més de l’InCom-UAB, Flor M Ramírez Leyva, de la Universidad de Guadalajara (Mèxic), coautora del capítol “Visibilidad de mujeres y paridad de género en las noticias sobre salud en la televisión mexicana”, i Leonardo Moggia, investigador del InCom-UAB, coautor d’“Una revisión de los originales sobre comunicación y el VIH/sida en la base de datos Scopus”.

El llibre es podrà adquirir tant en format paper com en format digital.


Para más información:

CATALÁN, Daniel; PEÑAFIEL, Carmen; TERRÓN, José Luis, coords. (2019): ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación. Madrid: Editorial Aranzadi (Grup Thomson Reuters).  
 
Comunicació i LGTBI, nova línia d’investigació
L’InCom-UAB incorpora una nova línia d’investigació, "Comunicació i LGTBI" , coordinada per Amparo Huertas Bailén. Des de fa més de tres anys estem treballant en ella i ha arribat el moment de fer-ho visible.
Maria Badet, col·laboradora de l’InCom-UAB, ponent al debat sobre “Fake news, les mentides veritables”
La periodista i investigadora col·laboradora de l’InCom-UAB participarà com a ponent al debat que se celebrarà el dimecres 26 de juny, a les 18.30h, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona
José Luis Terrón, coordinador del llibre ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación
José Luis Terrón, director d’SCOMlab InCom-UAB, és un dels coordinadors del llibre ¿Por qué la comunicación en salud es importante? Avances e investigación, juntament amb Daniel Catalán, de la Universidad Carlos III, i Carmen Peñafiel, de la UPV/EHU. A l’obra també participen dos investigadors més de l’InCom-UAB: Flor M. Ramírez Leyva i Leonardo Moggia
L'InCom-UAB participa a la Presentació del nou 'Batec' del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària
L’acte se celebrarà el dimarts 4 de juny, a les 13 hores, a la Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària de la UAB i forma part del procés de reflexió estratègica realitzat pel Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Per part de l’InCom.-UAB hi participarà José Luis Terrón, director de l’SCOMLab InCom-UAB
La doctora Maria Badet s’incorpora com a membre de l’InCom-UAB
El Consell de direcció de l’InCom-UAB va prendre aquesta decisió a la darrera reunió, que es va celebrar el dimecres 29 de maig. La incorporació de Badet permet enfortir les investigacions sobre comunicació i migració, en el marc del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB), reconegut com a grup consolidat de recerca per la Generalitat de Catalunya (2017/SGR 0760)
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat