esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Una reflexió sobre el tractament de la masculinitat a la premsa especialitzada


Felipe Viero Kolinski Machado és l’autor de l’últim llibre publicat a la col·lecció Atlántica de Comunicación (Editorial UOC / InCom-UAB). El títol: Masculinidades a la deriva en la prensa para hombres. Análisis de ‘Júnior’ y ‘Men's Health’ Portugal

Bellaterra, 29-04-2019. A partir del feminisme, dels estudis existents sobre les masculinitats i de la teoria queer, Felipe Viero Kolinski Machado reflexiona sobre com la premsa dirigida a homes aborda les identitats de gènere. L’autor analitza el contingut de dues revistes, en principi, completament diferents, una dirigida al col·lectiu gai (Júnior) i l’altra al col·lectiu heterosexual (Men’s Health). L’objectiu és buscar les semblances i diferències a l’entorn de les masculinitats que ambdues construeixen. L’autor analitza els cossos fotografiats i entrevista diversos professionals (periodistes, editors, fotògrafs,…) sobre el seu dia a dia. El compromís polític i personal de l’autor és evident.

Felipe Viero Kolinski Machado és doctor en Ciències de la Comunicació per la Universidade do Vale do Rio dos Sinos (Brasil). La seva trajectòria investigadora se centra en la funció dels mitjans de comunicació i, de manera particular, del periodisme. És especialista en gènere i sexualitat.

Amb Masculinidades a la deriva en la prensa para hombres. Análisis de ‘Júnior’ y ‘Men's Health’ Portugal són ja 16 el nombre de llibres publicats en aquesta col·lecció, dirigida per Amparo Huertas Bailén i Denise Cogo. En aquests moments, estan en preparació tres títols més: un sobre periodisme i desastres (Márcia Franz Amaral i Carlos Lozano Ascencio), un altre sobre ètica a les xarxes (Luiz Peres-Neto i Joan Botella) i el tercer és una segona obra de Massimo Canevacci, el qual ja ha editat en aquesta col·lecció Fetichismos visuales (2018).


Col·lecció Atlánica de Comunicación (Editorial UOC / InCom-UAB)  
 
Comunicació i LGTBI, nova línia d’investigació
L’InCom-UAB incorpora una nova línia d’investigació, "Comunicació i LGTBI" , coordinada per Amparo Huertas Bailén. Des de fa més de tres anys estem treballant en ella i ha arribat el moment de fer-ho visible.
L’InCom-UAB, present al II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació (2019), organitzat per la Societat Catalana de Comunicació
La investigadora de l’InCom-UAB Marta Civil i Serra presentarà una comunicació sobre l’evolució de la producció científica en comunicació a Catalunya, a partir de les tesis doctorals defensades a les universitats de Catalunya al llarg de les dues darreres dècades (1998–2018)
L’InCom-UAB col·labora amb el FICAB en una mostra de cinema a l’entorn del Dia d’Àfrica
L’InCom-UAB col·labora amb el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB), que organitza un cicle de projeccions i debats els dies 21, 22, 23 i 25 de maig al Pati Llimona i al Zumzeig Cinema amb la finalitat de fomentar la sensibilització social sobre el continent i la diàspora africana. Aquestes jornades de cinema i reflexió coincideixen amb el Dia d’Àfrica (25 de maig)
Miquel de Moragas i Spà, padrí de Joaquim Maria Puyal en l’acte d’investidura com a doctor honoris causa per la UAB
El Consell de Govern de la UAB concedeix aquesta distinció al periodista català, com a reconeixement del seu compromís per a la llengua catalana i la societat. És un dels cinc nomenaments com a doctors honoris causa extraordinaris que la UAB concedeix en en el marc de la celebració del 50è aniversari de la fundació d’aquesta universitat pública
Maria Luna, ponent al Primer Congreso Nacional de Comunicación de Bogotá (2019)
La investigadora del InCom-UAB i membre del grup consolidat de recerca Grup Internacional de Estudios sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB) (2017/ SGR 0760), dirigit per la Dra. Amparo Huertas Bailén, va participar en el conversatori “Comunicació i tecnología com a bases per a la construcción del que és públic”, juntament amb l’investigador Guillermo Mastrini (Universidad de Quilmes, Argentina) i l’economista, escriptor i analista Luis Jorge Garay
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat