esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
L’InCom-UAB en el 56º Congreso Internacional de Americanistas (ICA)


Amparo Huertas Bailén i Denise Cogo han organitzat el simposi “Migraciones: espacios y conexiones en el entorno digital”, en el qual participen com a ponents. A més, Massimo Canevacci presentarà el seu llibre Fetichismos visuales, publicat a la col·lecció Atlántica de Comunicación, de l’Editorial UOC, que també dirigeixen aquestes dues investigadores del centre de recerca

Barcelona, 03-07-2018. L’InCom-UAB tindrà una forta presència en el 56º Congreso Internacional de Americanistas (ICA), que se celebrarà a la Universidad de Salamanca del 15 al 20 de juliol de 2018, organitzat per l’Instituto de Iberoamérica. El lema del congrés és «Universalidad y particuilarismo en las Américas». Hi participaran 7.678 investigadors de 58 països diferents en més de 800 simposis aglutinats en diferents àrees de les Ciències Socials i les Humanitats.

Seguint l’experiència de l’edició anterior, que es va desenvolupar a la Universidad Francisco Gavidia, de San Salvador (El Salvador), Amparo Huertas Bailén i Denise Cogo han organitzat per segona vegada un simposi en el marc d’aquest congrés. El títol en aquesta edició és “Migraciones: espacios y conexiones en el entorno digital” i està programat el 19 de juliol a la tarda, entre les 15.00 i les 17.00 hores a Geografia i Història Aula 14 . Incluirà aquestes cinc ponències (en ordre de presentació):
- Denise Cogo: “Activismos, espacios digitales y narrativas de inmigrantes haitianos en Brasil”
- Hadriel Geovani da Silva Theodoro: “Inmigración LGTB en Brasil. Un análisis de las representaciones mediáticas”
- Amparo Huertas Bailén: “Tendencias investigativas sobre la relación entre migración, interconexión global e hibridación cultural”
- Juliana Chatti Iorio: “La importancia de las redes online en la movilidad de los estudiantes brasileños universitarios hacia Portugal”
- Sonia Maria de Freitas: “Emigración portuguesa hacia Brasil en el siglo XXI y el papel de los espacios digitales en la diàspora”

Aquest mateix dia, el 19 de juliol, a les 13.00h Massimo Canevacci, de la University of Rome "La Sapienza" - University of Sao Paulo "Unifesp" (Italia), presentarà el seu llibre Fetichismos visuales. Una etnografía exploratoria más allá de la reificación, a l’Edifici Històric Sala Dorado Montero. Aquest és l’últim llibre publicat en el marc de la col·lecció Atlántica de Comunicación, de l’Editorial UOC, codirigida per Amparo Huertas Bailén i Denise Cogo.

Per a més informació:

Fetichismos visuales. Una etnografía exploratoria más allá de la reificación, de Massimo Canevacci (2018)

Web 56º Congreso Internacional de Americanistas (ICA)  
 
Els investigadors Luiz Peres Garzezi i Cinto Niqui s’incorporen a l’InCom-UAB
El Consell de direcció de l’InCom-UAB va prendre aquesta decisió a la reunió del 28 de febrer del 2019. El Dr Luiz Peres Garzezi i el Dr. Cinto Niqui són també membres del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (2017/SGR-0760), amb seu a l’InCom-UAB
Amparo Huertas Bailén participa al debat sobre solidaritat organitzat pel CIDOB
La directora de l’InCom-UAB ha estat membre del grup de treball creat pel CIDOB (Centre de Documentació Internacional de Barcelona) en el marc del cicle de reflexions “Societat més diversa, societat menys solidària?”, organitzades al Palau Macaya (Obra Social «la Caixa»)
Jornada i exposició de cartells sobre campanyes dedicades al VIH i la sida: #ComunicantTABÚS
L'Institut de la Comunicació (InCom-UAB), juntament amb l’ONG Sida Studi, organitza dues activitats relacionades amb les campanyes dedicades al VIH i la sida.
Marta Civil i Serra modera una taula rodona sobre la recerca universitària emergent en comunicació
L’acte se celebrarà el dimecres 10 d’abril a la tarda, en el marc de la X Jornada de Recerca de la Societat Catalana de Comunicació, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, en la qual també es lliuraran els XXX Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual
Fotoperiodisme amb ulls de dona. Tribut a Joana Biarnés
Aquesta jornada de transferència i difusió de coneixement, impulsada per l’InCom-UAB, es va celebrar el dilluns 25 de març al matí, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB). L’acte va comptar amb un centenar de participants, entre alumnes, professors i investigadors, i també fotògrafs, interessats en debatre sobre la situació del fotoperiodisme, des de la perspectiva de gènere, tenint en compte també la qüestió transgeneracional
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat